HTML

Pacific Time

A Csendes-óceán két partja és ami közte van. Főleg Tajvan.

Friss topikok

  • Urancityhero: Aki ezt írta, az nem járt Thaiföldön, vagy ha igen, akkor egy szimpla idióta. Varázslatos hely, ke... (2017.06.18. 15:11) Thaiföld, egy mosoly nélküli ország
  • aranyjohnny: Szintén a Carrefour-ban kiváló pékáruk kaphatók, kenyér, zsemle, bagett, ciabatta. (2012.11.04. 21:08) Enni Tajvanon
  • sokasebi: @kuanyin: Biztos? A Kínai Köztársaság 1912. január 1.-én lett kikiáltva, így 1912. lett az első év... (2012.11.03. 13:00) Érdekességek Tajvanról
  • initram5: Nagyon élvezetes leírás, várjuk a többi bejegyzést! :) (2012.11.03. 09:51) Vásárlás

Címkék

Vásárlás

2012.11.02. 17:37 sokasebi

 

Üzletek

Az életszínvonal növekedésével természetesen megnőtt Tajvanon a népek vásárlási kedve és kitört a pláza (mall) építési láz. A nemzetközi csúcsmárkák (Prada, Tiffany) a 101 torony körüli plázákban és a Sogó Mallban (Zhongxiao Dunhua Station) találhatóak. Itt az eladók beszélnek angolul. A nemzetközi középmárkák (pl. Esprit, Columbia) főleg a Xinyi (a 101 torony mögött) és Ximending (Ximen Station) negyedekben találhatóak. A plazák alagsorában mindig található Food Court a maga 50-100 kis kifőzdéjével. 

 A hagyományos kínai kirakodóvásár, ahol alkudni is lehet a Songshan vasútállomás környékén van (Houshanpi Station) ill. az éjszakai piacokon. Kütyü-vásárlások legjobb helyei a Main Station környéke, leginkább a Guang Hua Digital Plaza (Zhongxiao Xinsheng Station) és a Nova Electronics Mall. Az utóbbi könnyeben megközelíthető, az előbbi olcsóbb. Angol nyelvű könyvet kifejezetten kevés helyen lehet venni, leginkább az Eslite hálózat boltjaiban. A legnagyobb üzletük a Xinyi negyedben van. http://en.wikipedia.org/wiki/Eslite_Bookstore

Supermarketekből található Carrefour (francia) és a Costco (USA). Utóbbiban regisztráció szükséges, az éves tagdíj kb. 10 000 forint. A Tesco 2005-ben kivonult Tajvanról. 

Éjszakai piacok

Taipeiben rengeteg piac van, főleg a nagyobb templomok környékén. A nagyobb piacok este nyitnak és egész éjszaka nyitva vannak. Ezek afféle kirakodóvásárok is, utcai kifőzdékkel, céllövöldékkel, masszázzsal, gyümölcsárusokkal és rengeteg étteremmel. Az 5 legnagyobb piac:

  • Raohe Street (Songshan Vasútállomás mögött) : az első, ami a turistákra szakosodott
  • Huaxi Street (Longshan Temple Station) : az egykori vöröslámpás-negyed ma főleg éttermeiről híres. A folyóparton fekszik és több másik éjszakai piac is található a környékén. Fő utcája fedett és nem annyira zsúfolt mint a Shilin. 
  • Shilin Night Market (Jiantan Station) : A legnagyobb és leghíresebb. Tele van (főleg kínai és japán) turistával. Külön épületben vannak a kifőzdék, leghíresebb étke a kagylós omlett. 1 adag 500 forint. 

P1420512.JPG

  • Shida Night Market (Guting Station) : Mivel egy egyetem környékén van, ahol sok külföldi diák is tanul, leginkább változatos konyhájáról híres. 
  • Nanjichang Night Market (Wanhua Station) : Az egykori japán légibázis helyén található. Van olyan étterme, mely csak napi 2 órát van nyitva.

A Lonely Planet útikönyv kedvencei a fentiek közül a Shilin, a Shida és a Raohe, valamint:

  • Jingmei (Jingmei Station) : belvárostól messze és főleg pólóárusok
  • Shipai (Shipai Station) : az expatok lakta Tianmu negyed közelében

Árak

Bár Tajvant az útikönyvek a vásárlók paradicsomaként jellemzik, tegyük hozzá, hogy ez igaz lehet az árubőségre, de az árak tekintetében már korántsem ilyen jó a helyzet. Tajvanon a 6%-os ÁFA ellenére szinten minden iszonyatosan drága. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pacifictime.blog.hu/api/trackback/id/tr564885712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

initram5 · http://www.juris.hu 2012.11.03. 09:51:07

Nagyon élvezetes leírás, várjuk a többi bejegyzést! :)
süti beállítások módosítása